Masterclass Neurotransmitters

Verlies van motivatie, focus, daadkracht, stressbestendigheid, een verstoorde pijnbeheersing, afname van emotionele veerkracht tot aan depressieve gevoelens zijn niet zomaar kenmerken van een persoonlijkheid. Het zijn slechts een aantal kenmerken van een verstoorde neurotransmitter functionaliteit!

 

Docenten Dirk Zoutewelle en Casper Beukema leren je in deze 4-daagse training o.a.; Neuro-biochemie en voeding, de kenmerken en deficiëntie kenmerken van Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine, de impact op klachten en het verband met het hormonale systeem, analyse methoden, de theorie en praktische toepassing van neurotransmitter-profielen, invloeden van metabole processen op de neurotransmissie, methylering en neurotransmitters, de gut-brain-immune-as, neurosteroïde werking, neurotoxiciteit en de werking van de NMDA-receptor.

 

Het programma gaat verder in op casuïstiek, deeigen neurotransmitter-profielen van deelnemers, ontwikkelen van behandelstrategieën, voedingsbronnen, farmacologie van actieve voedingsstoffen, depressie als multifactorieel syndroom, suppletie gebruik in combinatie met medicatie en een neurotransmitter herstel protocol.

 

 

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor alle behandelaars en praktijkhouders met een (para)medische opleiding: artsen, verpleegkundigen, psychologen, fysiotherapeuten, sportinstructeurs, mental coaches, trainers, neurofeedbackers, osteopaten, mesologen, PNI-therapeuten en natuurgeneeskundigen.

De opleiding is dus geschikt voor alle enthousiaste beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, die op zoek zijn naar meer inzicht in en begrip van de vele niveaus van het menselijk functioneren.

Inhoud
Accreditatie
Kosten
Docenten
Deze opleiding sluit goed aan bij:
Extra informatie

Lestijden:

Deze lesdagen starten om 09:00 uur en eindigen om 16:30 uur

Bel: +31 (0) 341 743 993 of stuur een bericht

Bedankt voor uw reactie

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.