Docenten

Bij CellCare Academy werken we met zes bevlogen docenten die uitgebreide kennis en ervaring meebrengen vanuit hun eigen vakgebied.

alt
Casper Beukema
alt
Casper Beukema

Casper is orthomoleculair k-PNI therapeut en docent. Sinds 2014 voert hij zijn praktijk, Food4Medicine, in Middelburg. Sinds een aantal jaar werkt hij ook als productadviseur en schrijft regelmatig artikelen over gezondheid in vakbladen en voor websites.

 

Het is geen toeval dat onderwerpen als neurotransmitters, HSP en verslaving een groot deel van zijn lessen vertegenwoordigen. 

 

Zijn interesse ligt in de interactie tussen lichaam en de psyche, waar hij een grote nadruk op legt tijdens zijn lesdagen.

 

Casper werkt volgens het principe van eenvoud. Als iets begrijpelijk en met veel voorbeelden wordt verteld zal je het eerder kunnen vertalen naar de praktijk. 

 

Zijn sterke kant is het kunnen overbrengen van complexe materie op een enthousiaste en leuke manier. 

 

“Passie zonder kennis is blind, kennis zonder passie is leeg”

 

alt
Dorte Kramers
alt
Dorte Kramers

"Ik ben Dorte Kramers en heb een praktijk voor orthomoleculaire voedingstherapie. Daarnaast werk ik sinds 2019 als orthomoleculair adviseur voor Biovis diagnostik, een Duits laboratorium. Ik ben freelance trainer en docent bij verschillende opleiders, en verzorg webinars en seminars over diverse onderwerpen. Mijn interesses en specialisaties liggen bij darmproblematiek en spijsvertering, hormonen en de huid. In de praktijk ben ik eerder generalist.

 

Lesgeven vind ik een van de leukste dingen die er is. Na mijn studie Engelse taal- en letterkunde heb ik jaren gewerkt als taaldocent, en 4 jaar lang heb ik samen met een vriendin een taalinstituut gerund. Toen ik in 2014 begon met de opleiding tot orthomoleculair therapeut, raakte ik gegrepen door de wondere werking van ons lichaam. Die fascinatie heeft me nooit verlaten en ik draag heel graag vanuit mijn passie voor het vak mijn kennis aan anderen over."                

alt
Drs. Christa Tromp-Willemsen
alt
Drs. Christa Tromp-Willemsen

Neuropsycholoog, orthomoleculair therapeute en docente.

 

Christa heeft na haar gymnasium psychologie gestudeerd met als afstudeerrichting Neuro- en Revalidatiepsychologie. Vanaf 2000 ontwikkelde zij haar passie voor natuurlijke en complementaire geneeskunde. Zij heeft jarenlang een commerciële rol gehad in zowel de voedingsmiddelenindustrie als ook de farmaceutische industrie. Uiteindelijk heeft zij haar passie omgezet in een opleiding orthomoleculaire therapie en is ze haar eigen praktijk gestart. Hierin bleef ze trouw aan haar eerste liefde, de psychologie, en behandelde in haar praktijk veel patiënten met depressieve klachten, angst, burn-out, niet lekker in hun vel zitten, AD(H)D. Ze heeft ervaring als docente vaardigheidsonderwijs (gynaecologie) aan het Radboudumc en het geven van productpresentaties. Bij CellCare Health Group werkt ze sinds begin 2018 als Science Team Member en is ze als docente verbonden aan de CellCare Academy.

alt
Dennis Huizenga
alt
Dennis Huizenga

Dennis verdiept zich al ruim 20 jaar in ademhalen en heeft al meer dan 16 jaar praktijkervaring in het begeleiden van mensen met ademhaling gerelateerde problematiek zoals astma, chronische hyperventilatie, angsten en sinds 2020, post-COVID problematiek. Ook heeft hij topsporters, militairen en speciale eenheden geholpen met prestatie verbeterende aspecten. Hij heeft ervaring met verschillende ademtechnieken en richt zichzelf het meeste op iemands dagelijkse adempatroon. Ademconditie is hierbij een belangrijk punt van aandacht, ieder persoon heeft een zg. ademconditie welke te vergelijken is met sportieve conditie of mentale conditie

 

De combinatie van orthomoleculaire inzichten, beweging en ademhaling zijn in zijn visie een essentiële verbinding, want opname van voedingstoffen en mentale staat staan direct in verbinding met iemands ademhaling.

 

Zijn werk omvat naast ademtherapie ook clinics, lezingen, webinars geven voor bedrijven en medisch personeel helpen met meer inzichten te verkrijgen over de toepasbaarheid van ademhaling.

Dennis wil graag meer mensen bewust maken wat ademhaling allemaal kan betekenen, niet alleen voor herstel en prestatieverbetering, maar ook om de levenskwaliteit te verhogen.

 

Dennis heeft twee boeken geschreven, waarvan de laatste in april 2022, genaamd: ‘Ademhaling, de grote genezer’. 

alt
Igor Dijkers
alt
Igor Dijkers

Igor besloot na afronding van zijn studie biologie (Wageningen Universiteit) om in Engeland de universitaire opleiding tot chiropractor te volgen. Wat hem zeer aansprak was de centrale rol van het zenuwstelsel in de chiropractische benadering. Direct na het afstuderen (cum laude) koos hij er dan ook voor om zich naast voltijds werk in de praktijk via het gerenommeerde Carrick Institute verder te verdiepen in neurologische diagnostiek en applicaties.

 

In 2007 legde hij met goed gevolg het examen af tot Diplomate of the American Board of Chiropractic Neurology. Daarnaast draagt hij meerdere Fellowships van de American College of Functional Neurology: in Vestibular rehabilitation (2010) Neurochemistry and Nutrition (2012), Brain Injury and Rehabilitation (2016). Verder heeft hij de PNEI advanced course met goed gevolg afgelegd. Igor is jaren algemeen bestuurslid en voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Chiropractoren Associatie geweest, voorzitter van de Special Interest Group in Neurology (European Chiropractic Academy). Igor heeft lezingen gegeven over chiropractie en functionele neurologie aan het LUMC, AMC, European Chiropractic Union, Nederlandse Chiropractoren Associatie en World Federation of Chiropractic en is sinds 2016 gastdocent bij Cellcare.

 

Naast de gangbare chiropractie praktijk heeft hij met zijn directe collega een gericht trainingstraject opgezet voor kinderen met neuro-ontwikkelingsproblemen en voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) m.n. hersenschudding en – kneuzing en whiplash gerelateerde klachten. Hij heeft op verschillende congressen posters gepresenteerd o.a. International Association of Functional Neurology and Rehabilitation en Barany Congress, ’s werelds grootste vestibulaire congres. Abstracts hiervan zijn gepubliceerd in Journal of Vestibular Research.

 

Uitgangspunt is een integratieve aanpak waarbij het concept neuroplasticiteit centraal staat. Igor is een van de docenten van de PNEI Gevorderd opleiding, waarin hij zal ingaan op het vakgebied van de Functionele Neurologie. Er wordt uitvoerig stil gestaan bij de vraag hoe we het centrale zenuwstelsel kunnen evalueren vanuit low-tech fysiek onderzoek en hoe dit te koppelen aan anamnese bevindingen. Casuïstiek en indicaties voor rode vlaggen komen aan bod. Veelvuldig voorkomend misdiagnoses worden uitgelicht en direct te implementeren praktische testen komen aan bod

alt
Marieke Dijkgraaf
alt
Marieke Dijkgraaf

Marieke heeft farmacochemie gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Een promotie-onderzoek volgde daarop. Ze heeft zich verdiept in de hormonale effecten op de intestinale opname van calcium.

Vervolgens heeft Marieke zich jaren ingezet bij de farmaceutische industrie waarbij de taken bestonden uit: het begeleiden van klinische studies, medische vraagbaak voor tal van geneesmiddelen binnen o.a. de therapeutische gebieden immunologie, endocrinologie, dermatologie, psychische aandoeningen, neurologische aandoeningen, hart- en vaatziekten. Daarnaast trainde ze mensen vakinhoudelijk (medisch, en hoe werken de geneesmiddelen nu eigenlijk?)

Daarna werd de weg vervolgd als zzp-er. Ook hier werd een groot deel van de tijd opgevuld met het overdragen van kennis op het gebied van o.a. de werking van geneesmiddelen. Door tal van gebeurtenissen heeft Marieke besloten de opleiding tot orthomoleculair PNEI therapeut te gaan volgen (bij CellCare).

Ze is nu erkend orthomoleculair PNEI therapeut. Ze heeft een eigen praktijk, Monsana. Marieke geeft graag de opgedane kennis en ervaring door aan mensen. In de praktijk biedt ze haar diensten aan als eventuele aanvulling op en/of ter ondersteuning van reguliere medische trajecten. Vanuit haar achtergrond is Marieke er van overtuigd dat regulier en complementair elkaar kunnen aanvullen.