Docenten

CellCare Academy beschikt over vijf ervaren docenten, die allen veel praktijkervaring hebben op hun eigen specifieke werkgebieden, die vallen binnen de principes van de Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI).

Docenten
alt
Dirk Zoutewelle
alt
Dirk Zoutewelle

Dirk Zoutewelle heeft ruim twee decennia ervaring in het vertalen van gezondheidswetenschappelijke ontwikkelingen naar het optimaliseren van de biochemie van het menselijk lichaam, om zo beter te kunnen presteren en beter te herstellen.

 

Dirk heeft gestudeerd aan de Health Science departement van de Open University in Milton Keynes, UK. Dirk studeerde eerder orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, PNI en tal van aanverwante studies.

 

Nu, met ruim 20 jaar ervaring in het verbinden van allerlei systemen van het menselijk lichaam, een omvangrijke hoeveelheid klinische gegevens en gespecialiseerde laboratorium data, zijn kennis van nutrigenomics, behandelt en coacht hij met zijn team zowel mensen met complexe aandoeningen, om beter te kunnen herstellen, als (top)sporters, om optimaal te kunnen presteren.

 

Als docent en motivational speaker hoopt Dirk leken en professionals te inspireren om op een andere manier naar gezondheid te kijken en daar ook naar te handelen. Daarin maakt hij onderdeel uit van een netwerk van influencers die staan voor verandering in het huidige zorg-landschap.

 

Dirk is tevens de grondlegger van de CellCare Health Group.

alt
Drs. Christa Tromp-Willemsen
alt
Drs. Christa Tromp-Willemsen

Neuropsycholoog, orthomoleculair therapeute en docente.

 

Christa heeft na haar gymnasium psychologie gestudeerd met als afstudeerrichting Neuro- en Revalidatiepsychologie. Vanaf 2000 ontwikkelde zij haar passie voor natuurlijke en complementaire geneeskunde. Zij heeft jarenlang een commerciële rol gehad in zowel de voedingsmiddelenindustrie als ook de farmaceutische industrie. Uiteindelijk heeft zij haar passie omgezet in een opleiding orthomoleculaire therapie en is ze haar eigen praktijk gestart. Hierin bleef ze trouw aan haar eerste liefde, de psychologie, en behandelde in haar praktijk veel patiënten met depressieve klachten, angst, burn-out, niet lekker in hun vel zitten, AD(H)D. Ze heeft ervaring als docente vaardigheidsonderwijs (gynaecologie) aan het Radboudumc en het geven van productpresentaties. Bij CellCare Health Group werkt ze sinds begin 2018 als Science Team Member en is ze als docente verbonden aan de CellCare Academy.

alt
Igor Dijkers
alt
Igor Dijkers

Igor besloot na afronding van zijn studie biologie (Wageningen Universiteit) om in Engeland de universitaire opleiding tot chiropractor te volgen. Wat hem zeer aansprak was de centrale rol van het zenuwstelsel in de chiropractische benadering. Direct na het afstuderen (cum laude) koos hij er dan ook voor om zich naast voltijds werk in de praktijk via het gerenommeerde Carrick Institute verder te verdiepen in neurologische diagnostiek en applicaties.

 

In 2007 legde hij met goed gevolg het examen af tot Diplomate of the American Board of Chiropractic Neurology. Daarnaast draagt hij meerdere Fellowships van de American College of Functional Neurology: in Vestibular rehabilitation (2010) Neurochemistry and Nutrition (2012), Brain Injury and Rehabilitation (2016). Verder heeft hij de PNEI advanced course met goed gevolg afgelegd. Igor is jaren algemeen bestuurslid en voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Chiropractoren Associatie geweest, voorzitter van de Special Interest Group in Neurology (European Chiropractic Academy). Igor heeft lezingen gegeven over chiropractie en functionele neurologie aan het LUMC, AMC, European Chiropractic Union, Nederlandse Chiropractoren Associatie en World Federation of Chiropractic en is sinds 2016 gastdocent bij Cellcare.

 

Naast de gangbare chiropractie praktijk heeft hij met zijn directe collega een gericht trainingstraject opgezet voor kinderen met neuro-ontwikkelingsproblemen en voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) m.n. hersenschudding en – kneuzing en whiplash gerelateerde klachten. Hij heeft op verschillende congressen posters gepresenteerd o.a. International Association of Functional Neurology and Rehabilitation en Barany Congress, ’s werelds grootste vestibulaire congres. Abstracts hiervan zijn gepubliceerd in Journal of Vestibular Research.

 

Uitgangspunt is een integratieve aanpak waarbij het concept neuroplasticiteit centraal staat. Igor is een van de docenten van de PNEI Gevorderd opleiding, waarin hij zal ingaan op het vakgebied van de Functionele Neurologie. Er wordt uitvoerig stil gestaan bij de vraag hoe we het centrale zenuwstelsel kunnen evalueren vanuit low-tech fysiek onderzoek en hoe dit te koppelen aan anamnese bevindingen. Casuïstiek en indicaties voor rode vlaggen komen aan bod. Veelvuldig voorkomend misdiagnoses worden uitgelicht en direct te implementeren praktische testen komen aan bod

alt
Casper Beukema
alt
Casper Beukema

Casper is orthomoleculair k-PNI therapeut en docent. Sinds 2014 voert hij zijn praktijk, Food4Medicine, in Middelburg. Casper schrijft ook regelmatig artikelen over gezondheid in vakbladen en voor websites. Sinds een aantal jaar werkt hij ook als productadviseur en schrijft regelmatig artikelen over gezondheid in vakbladen en voor websites.

 

Het is geen toeval dat onderwerpen als neurotransmitters, HSP en verslaving een groot deel van zijn lessen vertegenwoordigen. 

 

Zijn interesse ligt in de interactie tussen lichaam en de psyche, waar hij een grote nadruk op legt tijdens zijn lesdagen.

 

Casper werkt volgens het principe van eenvoud. Als iets begrijpelijk en met veel voorbeelden wordt verteld zal je het eerder kunnen vertalen naar de praktijk. 

 

Zijn sterke kant is het kunnen overbrengen van complexe materie op een enthousiaste en leuke manier. 

 

“Passie zonder kennis is blind, kennis zonder passie is leeg”