Artikelen
alt
Ontslaving: van troostprijs naar balans
Alle verslavingen hebben als universeel mechanisme een verstoorde werking van dopamine, dat naast een zoekprikkel ook als beloningsprikkel werkt.
alt
Medicinale kracht van voeding lijkt op werking van geneesmiddelen
Medicinale kracht van voeding lijkt op werking van geneesmiddelen. Overeenkomsten brengen op maat gemaakte voeding tegen aandoeningen dichterbij Β 
alt
Collageen
π–πšπ­ 𝐒𝐬 𝐜𝐨π₯π₯𝐚𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐰𝐚𝐭 𝐝𝐨𝐞𝐭 𝐑𝐞𝐭? Collageen speelt een dominante rol in het behoud van de structurele integriteit van verschillende organen en weefsels.
alt
Herstel Long COVID & Voedingsadvies
De korte en lange termijn gevolgen van COVID-19 op het functioneren van de hersenen kunnen verklaard worden door veranderingen in metabole routes met als gevolg excitotoxiteit, wat feitelijk een neuro
alt
COVID-19 gerelateerde hersenschade, kenmerken en moleculaire mechanismen.
Ineens niet meer op woorden kunnen komen of woorden in zinnen omdraaien, je gedachten maar niet kunnen afremmen, niet meer van dingen kunnen genieten, je sleutels niet kunnen vinden....
alt
Het gebruik van voedingssupplementen en het risico op COVID-19
Er wordt veel onderzoek gedaan naar mogelijke positieve effecten van vitaminen, mineralen, kruiden, aminozuren, vetzuren, probiotica en overige voedingsstoffen in relatie tot het immuunsysteem.
alt
Denken in Essentials
In de praktijk vraagt gericht behandelen van welk klachtenbeeld dan ook, telkens weer een zorgvuldige afweging op het gebied van specifieke micronutriΓ«nten ten opzichte van het voedingspatroon.
alt
Heb je meer vitamines nodig als je alcohol drinkt?
Overmatig gebruik van verslavende middelen, zoals alcohol, kan de opname van belangrijke voedingsstoffen in de darmen verminderen.
alt
Het nut van een goede multi
In de huisartsen- en specialistengeneeskunde horen we regelmatig; β€˜Als je goed eet heb je geen aanvullingen nodig!’ Deze (verkeerde) aanname heeft nogal wat consequenties voor de maatschappij.
alt
Voedingssupplementen voor een betere sportprestatie?
Het beoefenen van een sport vraagt veel van je lichaam. Niet alleen van je spieren, maar ook van je uithoudingsvermogen. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen als je aan sport doet.
Laden...