Het nut van een goede multi

Het nut van een zorgvuldig samengestelde multi kan niet genoeg worden benadrukt. In de huisartsen- en specialistengeneeskunde horen we regelmatig; ‘Als je goed eet heb je geen aanvullingen nodig!’ Deze (verkeerde) aanname heeft nogal wat consequenties voor de maatschappij. Het RIVM publiceerde in januari 2018 namelijk dat er meer dan 9,9 miljoen Nederlanders met één (of meerdere) chronische aandoening(en) waren vastgesteld.

 

Wij van CellCare zijn experts in het analyseren van klachten en kenmerken in relatie tot voedingsstoffen. Een tekort aan macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) zien we relatief weinig, omdat het volume van onze voeding niet tekort schiet. Wat wel tekort schiet is de kwaliteit! 

 

Ontoereikende hoeveelheden micronutriënten (meer dan alleen vitaminen en mineralen, ook tal van andere biomoleculen) komen veelvuldig voor en zijn deels een verklaring voor de miljoenen Nederlanders met chronische ontregelingen van de normale orgaanfuncties. We zouden dit zelfs  ‘moderne ondervoeding’ kunnen noemen.

 

De complexiteit van stofwisselingsprocessen in cellen vraagt een combinatie van vitaminen, mineralen, antioxidanten en tal van andere actieve voedingsstoffen. Een goede multi bevat deze biomoleculen, die we micronutriënten noemen, in bio-identieke vormen en juiste hoeveelheden om alle lichaamscellen hun normale functies te laten uitoefenen en om een merkbaar resultaat te behalen.

 

Een goede multi ondersteunt daarmee tal van processen in het lichaam, waaronder de energiestofwisseling, tal van processen in het brein, synthese van neurotransmitters, metabolisme, de werking van de darm, de lever, de schildklier, het immuunsysteem, hormonen, bloedsomloop, bewegingsstelsel met botten en spieren, en nog veel meer.

 

Meer dan 20 jaar ervaring met bloedonderzoek naar micronutriënten bij mensen met uiteenlopende gezondheidsvragen laat zien dat er grote mogelijkheden liggen om gezondheidswinst te boeken door gebruik te maken van een kwalitatief goede multi.