alt

De kracht van nucleotiden voor een sterke immuunrespons

Gepubliceerd op: 21-12-2020

Nucleotiden zijn onder andere als bouwstenen van DNA en RNA fundamenteel voor al het leven. Ze zijn een belangrijke, maar onderschatte groep van moleculen die een groot potentieel hebben om de modulatie van onze zeer complexe immuunsystemen te verbeteren.
 
Onze huidige voeding is sinds 1950 flink veranderd, we eten nauwelijks tot geen orgaanvlees wat rijk is aan nucleotiden. Suppletie met nucleotiden zou als belangrijk en misschien wel als essentieel moeten worden beschouwd.
 
Nucleotiden zijn multi-functionele voedingsstoffen en spelen een essentiële rol in vele gebieden van het lichaam, waaronder hun belang voor de snelle celvernieuwing van het darmslijmvlies en het immuunsysteem. 

 

Hoe kan specifiek de eigen immuniteit versterkt worden om een effectieve bescherming tegen infecties op te bouwen?
Tijdens een infectie herkennen bepaalde cellen van het immuunsysteem de indringer, bijvoorbeeld een virus. Na herkenning moeten specifieke afweercellen in korte tijd drastisch worden vermeerderd om het virus snel en efficiënt te bestrijden.
 
Om deze vermeerdering te kunnen laten plaatsvinden, moeten alle basisbouwstenen van een cel in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn. Voor de meest effectieve proliferatie van afweercellen is de aanwezigheid van nucleotiden van groot belang.

 

Aangetoonde resultaten
Verschillende klinische studies bewijzen het positieve effect van nucleotiden op het immuunsysteem en hun potentieel tegen virale infecties.
 
In een specifieke klinische studie* werd de effectiviteit van een nucleotidenformule onderzocht bij verkoudheid en griep.
 
Het volgende werd aangetoond: De resultaten suggereren dat nucleotidensuppletie voor de behandeling van verkoudheidsgerelateerde symptomen* de ernst van bepaalde symptomen kunnen verminderen, vooral in de vroege fase van de infectie.

 

*Sinuspijn, oorpijn en verminderde smaak.

 

 
Geïnteresseerd in aanvullende informatie over het onderzoek?

Neem contact op met CellCare Academy via info@cellcareacademy.nl of bel 0341-743 993