Werkingsmechanismen van verslavingspatronen

Een verslaving wordt wel eens omschreven als een zoektocht zonder einde.  
Dit wordt veroorzaakt door een probleem in het evenwicht tussen zoeken en beloning. 
Wanneer dit systeem verstoord raakt kunnen er uiteenlopende problemen ontstaan. 

Maar zoals bij iedere aandoening, succesvol behandelen hangt af van gericht behandelen. 

Deze dag staat daarom in het teken van de mechanismen van verslaving, de betrokken hersengebieden, de invloed van neurotransmitters en een holistisch perspectief van verslaving. 
 
Wat wordt exact gezocht en is dit altijd hetzelfde? Natuurlijk niet!  
Dus hoe herken je de verschillende verslavingen zodat je aan de kern van het probleem kunt werken? Om dat te doen moeten we over voldoende biochemische kennis beschikken en de juiste vragen kunnen stellen. Drugs en verslavende substanties zijn slechts het topje van de ijsberg. De hamvraag is: waarom raak jíj́ verslaafd aan iets en hoe komt dat? 
Deze dag staat ook in het teken van de mechanismen van verslaving, de betrokken hersengebieden, de invloed van neurotransmitters en een holistisch perspectief van verslaving. 

Ook hier is een neurotransmitterprofiel niet noodzakelijk, maar wel aan te raden om met extra diepgang een therapieplan aan te bieden. 
 

Voor wie?

Deze bijscholingen zijn bedoeld voor alle behandelaars en praktijkhouders met een (para)medische opleiding: artsen, verpleegkundigen, psychologen, fysiotherapeuten, sportinstructeurs, mental coaches, trainers, neurofeedbackers, osteopaten, mesologen, PNI-therapeuten en natuurgeneeskundigen. De module is dus geschikt voor alle enthousiaste beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, die op zoek zijn naar meer inzicht in en begrip van de vele niveaus van het menselijk functioneren. Ben je niet werkzaam in het (para)medische werkveld, maar heb je wel interesse in ons scholingsaanbod, dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Inhoud
Accreditatie
Kosten
Docenten
Locatie
Inschrijven

Tijd: 09:30- 16:30 uur   Factuur: volgt 2 a 3 weken voor de lesdag(en) plaats vindt.

Reviews
Extra informatie