Igor besloot na afronding van zijn studie biologie (Wageningen Universiteit) om in Engeland de universitaire opleiding tot chiropractor te volgen. Wat hem zeer aansprak was de centrale rol van het zenuwstelsel in de chiropractische benadering. Direct na het afstuderen (cum laude) koos hij er dan ook voor om zich naast voltijds werk in de praktijk via het gerenommeerde Carrick Institute verder te verdiepen in neurologische diagnostiek en applicaties.
In 2007 legde hij met goed gevolg het examen af tot Diplomate of the American Board of Chiropractic Neurology. Daarnaast draagt hij meerdere Fellowships van de American College of Functional Neurology: in Vestibular rehabilitation (2010) Neurochemistry and Nutrition (2012), Brain Injury and Rehabilitation (2016). Verder heeft hij de PNEI advanced course met goed gevolg afgelegd. Igor is jaren algemeen bestuurslid en voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Chiropractoren Associatie geweest, voorzitter van de Special Interest Group in Neurology (European Chiropractic Academy). Igor heeft lezingen gegeven over chiropractie en functionele neurologie aan het LUMC, AMC, European Chiropractic Union, Nederlandse Chiropractoren Associatie en World Federation of Chiropractic en is sinds 2016 gastdocent bij Cellcare.
Naast de gangbare chiropractie praktijk heeft hij met zijn directe collega een gericht trainingstraject opgezet voor kinderen met neuro-ontwikkelingsproblemen en voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) m.n. hersenschudding en – kneuzing en whiplash gerelateerde klachten. Hij heeft op verschillende congressen posters gepresenteerd o.a. International Association of Functional Neurology and Rehabilitation en Barany Congress, ’s werelds grootste vestibulaire congres. Abstracts hiervan zijn gepubliceerd in Journal of Vestibular Research.
Uitgangspunt is een integratieve aanpak waarbij het concept neuroplasticiteit centraal staat. Igor is een van de docenten van de PNEI Gevorderd opleiding, waarin hij zal ingaan op het vakgebied van de Functionele Neurologie. Er wordt uitvoerig stil gestaan bij de vraag hoe we het centrale zenuwstelsel kunnen evalueren vanuit low-tech fysiek onderzoek en hoe dit te koppelen aan anamnese bevindingen. Casuïstiek en indicaties voor rode vlaggen komen aan bod. Veelvuldig voorkomend misdiagnoses worden uitgelicht en direct te implementeren praktische testen komen aan bod