Masterclass Longaandoeningen

In deze 2-daagse masterclass staan de longen centraal. Dit vitale orgaan voorziet de lichaamscellen van de benodigde hoeveelheid zuurstof en is van doorslaggevende betekenis voor alle metabole processen in het lichaam. Met deze nascholing bieden we een unieke combinatie van kennis en interactieve ademhalingslessen.

 

De eerste dag van de nascholing staat Casper Beukema stil bij de fysiologie van de longen en de pathofysiologie van longaandoeningen zoals hoesten, astma en COPD (chronische bronchitis, longemfyseem). Je krijgt uitgelegd wat de rol is van het CMIS (common mucosal immune system) en welke genetische, voedings-, leefstijl- en omgevingsfactoren leiden tot overactiviteit van het immuunsysteem. Daarnaast worden de mogelijkheden tot herstel d.m.v. detoxificatie, stressreductie, immuunmodulatie en barrièrereparatie besproken.

De tweede dag van de nascholing is onderverdeeld in een ochtend- en middagprogramma. De ochtend wordt verzorgd door ademtherapeut en Buteyko-specialist Dennis Huizenga, die je tips en trucs meegeeft over ademhalingstechnieken gericht op specifieke longaandoeningen en de toepassing ervan in het dagelijks leven.

's Middags komen onder leiding van Marieke Dijkgraaf de (farmaco)therapeutische mogelijkheden aan bod. Tevens worden de werkingsmechanismen van veel gebruikte medicamenten en de eventuele rol van kruiden bij de behandeling van longaandoeningen doorgenomen.

 

Na deze 2 dagen heb je kennis over:

  • De werkingsmechanismen van longaandoeningen
  • De meerwaarde van een goede ademhaling bij klachtenreductie en herstel
  • De behandelmogelijkheden per ziektebeeld
  • De bijwerkingen van veelgebruikte longmedicatie
  • De mogelijke interactie tussen geneesmiddelen en kruiden

 

Een meer gedetailleerde beschrijving vind je onder het kopje ‘INHOUD’.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor alle behandelaars en praktijkhouders met een (para)medische opleiding: artsen, verpleegkundigen, (natuur)diëtisten, natuurgeneeskundigen, colonhydrotherapeuten, detoxtherapeuten, orthomoleculaire (PNI/PNEI) therapeuten en andere enthousiaste beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg

Inhoud
Accreditatie
Kosten
Docenten
Locatie
Reviews
Extra informatie