Healthy aging, anti-aging en 50+

Gezond ouder worden; wie wil dat nu niet?

 

Naarmate de jaren verstrijken en de eerste tekenen van veroudering langzaam zichtbaar worden, hebben zich op de achtergrond al heel wat processen afgespeeld die tot veroudering leiden. 
In 2030 zullen 3 op de 10 mensen 60 jaar of ouder zijn. Met een steeds ouder wordende bevolking krijgen we ook in de praktijk te maken met een toename van deze cliëntengroep.   

Om te begrijpen wat zich afspeelt in het lichaam van de ouder wordende mens, is het van belang om een beeld te krijgen van de processen die ten grondslag liggen aan veroudering. Tijdens deze verdiepingsdag worden alle relevante processen toegelicht.

 

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Calcificatie, oxidatie, decollagenisatie, glycatie en demethylatie
  • Verschillen tussen de geslachten: leven vrouwen echt langer omdat ze vrouw zijn?
  • Zorgen huisdieren ervoor dat je langer leeft of niet?
  • Heeft het dagelijks eten van groente een sterk effect?
  • Heeft competitief gedrag een impact op onze levensverwachting?

 

Een meer gedetailleerde beschrijving vind je onder het kopje ‘INHOUD'

 

Voor wie?

Deze bijscholingen zijn bedoeld voor alle behandelaars en praktijkhouders met een (para)medische opleiding: artsen, verpleegkundigen, psychologen, fysiotherapeuten, sportinstructeurs, mental coaches, trainers, neurofeedbackers, osteopaten, mesologen, PNI-therapeuten en natuurgeneeskundigen. De module is dus geschikt voor alle enthousiaste beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, die op zoek zijn naar meer inzicht in en begrip van de vele niveaus van het menselijk functioneren. Ben je niet werkzaam in het (para)medische werkveld, maar heb je wel interesse in ons scholingsaanbod, dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Inhoud
Accreditatie
Kosten
Docenten
Locatie
Deze opleiding sluit goed aan bij:
Reviews
Extra informatie